Etusivu arrow Mikon artistisivut arrow Lisää Mikosta
 
 
Lisää Mikosta Tulosta Sähköposti
Artikkelin sivut
Lisää Mikosta
Sivu 2
Sivu 3
Sivu 4
Sivu 5
Sivu 6
Sivu 7
 

"HÄN HALUSI PÄÄSTÄ LENTOON"

Mikko Alatalo ja Harri Rinne ovat hämmästyttäneet suomalaisia huippumuusikoita levyttämällä ensimmäisen täkäläisen reggaen ja rapin, he ovat tehneet kantria ennen kuin sana kunnolla Suomessa tunnettiin, kertoneet tex-mex- haitarin saloista nykyisille mestareille.

Musiikkia on syntynyt tangosta valssiin, latinalaisista tunnelmista diskorytkeeseen, kunnon rock and rolliin ja kaikkea muuta siltä väliltä ja sen lisäksi. Väliin on raportoitu muiden tunnoista, tarkkailtu elämää Ibizan kuumimmasta kiihkosta Etelärannan saunaan ja Kempeleen Shellin syrjäpöytään, väliin revitty oma sydän auki.

Suuri osa lauluista on leimautunut esittäjänsä mukaan, kuten suomalaisen viihteen analyytikko ja muistiinmerkitsijä Maarit Niiniluoto alla toteaa.

-Alatalo-Rinteen laulujen päähenkilö on suomalainen mies, huuliveikko, jolla on vuoroin lämmin sydän ja kylmä pää, vuoroin päinvastoin. Pitkä matka maaseudulta kaupunkiin, 60-lukulaisesta nuoruudesta keski-ikään, unelmista todellisuuteen, laman, raadannan ja aatteettomuuden naapurilähiöön, jossa elämän tarkoituksen, rakkauden ja kuoleman kolmiossa roisi rehvakkuus vaihtuu öisin unelmiin, puuduttava arkielämä vapauden haaveeksi, suhde nykynaiseen, viinaan, rahaan tasapainoilee selviytymisen ja itsetuhon välillä.
Tämä mies maalaa kuitenkin lähiön taivaanrantaan jättiläismäisen kitaran. Sillä soitto soi kuin luonnostaan vaikka sen repisi rinnastaan. Siitä on itse ja muiden jaksettava elää muuttuneessa maailmassa.

 

 

 

 

 

  

• Nuori soittajanalku Kiimingissä 13-vuotiaana. Jalassa mokkaspittarit, kädessä Landola. Patteriradiosta Mikko kuunteli Rautavaaraa, Olavi Virtaa ja Kankkulan kaivolla -ohjelmia.
Mikko viritti pitkän antennin kahden puun väliin ja kuunteli Radio Luxemburgista Donovania, Kinksiä ja Rollareita sekä Ruotsin radiosta Tio i Toppenia. Opettajan pojalla oli levysoitin, ja hänen luonaan saattoi kuulla joka vuosi uuden Beatles-albumin.


 


Maarit Niiniluoto 1995
journalisti, kirjailija