Etusivu arrow Mikon artistisivut arrow Lisää Mikosta
 
 
Lisää Mikosta Tulosta Sähköposti
Artikkelin sivut
Lisää Mikosta
Sivu 2
Sivu 3
Sivu 4
Sivu 5
Sivu 6
Sivu 7

"McCARTNEY, ENGLANNIN MIKKO ALATALO"

 Mikko Alatalon kansansuosio on kiistaton. Monet Syksyn Sävel -voitot todistavat sen. Mutta omalla tavallaan Alatalo on väliinputoaja.
Rockväelle hän on liian iskelmää. Toisaalta hän on liian fiksu, jotta hänet voitaisiin luokitella juntti-iskelmäksi.
Alatalo aloitti uransa merkittävässä rockyhtyeessä. Siirtyminen iskelmän pariin oli rockväen mielestä "luopumista". Tätä leimaa Alatalo on saanut kantaa siitä asti. Sen jälkeen häntä on aina epäilty.
Voin uskoa, että se on lauluntekijälle rasittavaa.
Alatalon ongelma on aikalailla sama kuin Paul McCartneylla, jota Alatalo muutenkin muistuttaa.

Myös McCartney aloitti uransa varsin tunnetussa rockyhtyeessä. Myös McCartneylla on oman kulttuuriperintönsä tradito (Music Hallista Chuck Berryyn) hallussa.
Alatalo puolestaan hallitsee suomalaisen molli-iskelmän. Lauluissa on kaikuja myös amerikkalaisen country-rockin pitkästä linjasta aina Flying Burrito Brotherseista Eaglesiin.
Myös McCartneylle on naljailtu mummojen suosiosta viimeiset viisitoista vuotta. Myös McCartneylla taitaa mennä nykyään ihan hyvin. Hänkin taitaa olla terve ja elinvoimainen. 

Mikko ja Harri
Mikko Alatalo ja Harri Rinne ovat tehneet yhdessä yli 500 laulua. Tämän lisäksi Mikko on tehnyt yksin muutamia kymmeniä, lähinnä pohjoisen aiheista kertovia kappaleita. Yhteisbiisien ideat saattoivat tulla kummalta vain, mutta yleensä teksti on 60%:sti Harrin ja 40%:sti Mikon, sävel taas päinvastoin. Kaikki kulkee käsi kädessä; laulun ja tekstin idea. "Se on vähän kuin Lennon-McCartney, paitsi että niille tuli rahaa, meille voita leivän päälle", naurahtaa toinen lauluntekijöistä.   

 


Seppo Roth, Aamulehti v. 1990