Etusivu arrow Mikko henkilönä arrow Musiikki ja yhteiskunta
 
 
Musiikki ja yhteiskunta Tulosta Sähköposti

Harri ja Mikko
Pispalan työhuoneessa Harri Rinne ja Mikko. Yhteistyötä 31 vuotta. Yhteiskunnallisia lauluja, kupletteja, lasten Känkkäränkkiä, rakkausballadeja, koko kansan ralleja... yhteensä 600 kappaletta. 40 pitkäsoittolevyä. Joku on kysynyt, kuinka käy laulujen, jos Mikko valitaan eduskuntaan. Mikko vastaa:"Ei kuinkaan. Laulunteko jatkuu. Theodorakis oli Kreikan parlamentissa ja Zorbas soi edelleen."

Römppä ja Mikko
Alatalon tärkeimpiä lp-kokonaisuuksia on Siirtomaa-Suomen laulut vv. 1978-1982. Näillä levyillä Mikko otti voimakkaasti kantaa maaseudun puolesta. Koko lauluntekijäuran aikana hän on kertonut itse asiassa maalaispoikien ja -tyttöjen tarinaa kotikyliltä kaupunkeihin ja Ruotsiin.
Tarina Jatkui v.1986 Lähiörapsodialla yhdessä näyttelijä Raimo Grönbergin kanssa. Se sai vielä innostuneen vastaanoton Mutta v. 93 eivät enää yhteiskunnalliset laulut kiinnostaneet. Iso Jako-kabaree vaiettiin kuoliaaksi ja levy "Herraksi synnytään" ei jaksanut kiinnostaa radioita ja yleisöä. Oli tullut radioissa soivan tajunnanvirtamössön aika. Sitä on jatkunut. Laulut eivät enää riitä. On tehtävä jotakin itse. Kuvassa Lähiörapsodian harjoituksissa Raimo Grönberg ja Mikko.

Tallinassa
Tallinnassa rock-festareilla yhdessä legendaarisen Apelsin-yhtyeen kanssa juhannuksena 2002. Mikko on ollut heimoveljien ystävä jo neuvostoajoista ja sen vuoksi hänellä on paljon kavereita Virossa edelleen. Tässä soitetaan "Piigad, aeg on pidu panna..."(Tytöt tahtoo pitää hauskaa)